Faqir Foundation komt naar WATT The Health
juli 1, 2024

WATT The Health is weer een nieuwe bewoner rijker! Faqir Foundation, het nieuwe geesteskind van Hans Constandt en Filip Pattyn, zal verder uitgebouwd worden in ons health-centered bedrijvencentrum.

Faqir cares for your data

Onder de hashtag #DataSavesLives bouwt Faqir Foundation aan haar missie: het creëren van een veilig en performant ecosysteem van gezondheidsgegevens van hoge kwaliteit voor individuen, professionals en onderzoekers in de gezondheidszorg.

ontracx

Veilige en toegankelijke gezondheidsdata voor iedereen

Deze snelgroeiende startup zag het daglicht in 2022 en bestaat vandaag uit een team van meer dan tien gepassioneerde experts in gezondheidszorg en gegevensbeheer.

Samen willen zij een revolutie teweeg brengen in de gezondheidszorg en biowetenschappen door in te zetten op digitale innovatie. Zij bieden oplossingen aan die patiënten in staat stellen hun persoonlijke informatie veilig en eenvoudig toegankelijk te maken. Door mensen controle te geven via persoonlijke datakluizen ontstaat een transparant systeem waar zowel patiënt, zorgverlener als onderzoeker van profiteren.

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het FAQIR Institute volgend jaar deel zal uitmaken van WATT The Health, een vooruitstrevende technologische hub in Gent. We kozen voor WATT The Health omdat we geloven dat het meer is dan alleen een aantrekkelijke locatie. Het is een levendige gemeenschap van vernieuwers die toegewijd zijn aan het transformeren van de gezondheidszorg. Door deel uit te maken van deze hub kunnen we samenwerken met onze belangrijkste stakeholders. Samen kunnen we echt een verschil maken in de gezondheidszorg.

Yves Claeys, CEO Faqir

Faqir maakt van onze gezondheidsgegevens een krachtig hulpmiddel voor verandering en werkt zo een efficiëntere zorgverlening in de hand. De expertise van Faqir Foundation is een absolute meerwaarde voor de andere bedrijven die in WATT The Health een plaats gevonden hebben (en nog zullen vinden)!