Woonwijken die ook op sociaal vlak voor toegevoegde waarde zorgen
september 12, 2023

Strenger voor onszelf dan wat de wet voorschrijft

Begin september publiceerde het ondernemersplatform Bloovi een interview met Revive-oprichter Nicolas Bearelle over de drijfveer achter Revive en de visie op wat maatschappelijk verantwoord ondernemerschap volgens ons betekent. Voor al onze projecten – en dus ook voor WATT The Health – geldt dat we woonwijken willen creëren die voldoen aan de allerstrengste donkergroene duurzaamheidscriteria. Duurzaamheid is van bij het begin één van de belangrijkste drijfveren achter het ontstaan van Revive, maar het is ook een rekbaar begrip waarin vele gradaties van inspanningen mogelijk zijn. Het is in meer of mindere mate een topic voor elke ondernemer. Wij maken ons sterk dat we nog verder gaan dan wat de wet ons voorschrijft.

De wetgeving loopt altijd achter op datgene wat onze maatschappij echt nodig heeft, dus moét je wel voorlopen op de bestaande regels.

Nicolas Bearelle

buurtschuur community

Een gelukkige woonwijk is een sociale woonwijk

Verantwoord ondernemerschap beperkt zich niet tot ecologie en energiezuinig bouwen en wonen. Het uitbouwen van een sterk sociaal weefsel is belangrijk. Naast woningen bouwen we ook collectieve ruimten. Zo stellen we in elke wijk een buurtschuur ter beschikking van de community. We hebben twee voltijdse impactmanagers in dienst, die na oplevering van een nieuwe wijk nog twee jaar lang de buurt blijven ondersteunen om het sociaal weefsel op te bouwen. Dat groeit niet zomaar vanzelf, dat moet je echt mee helpen creëren.

Onze collega Julie Daelman is binnen Revive het aanspreekpunt voor WATT The Health. Ze leidt vandaag alles in goede banen en zal ook na oplevering nog een tijd aan boord blijven.