Kennissessie (ont)regel de zorg in WATT The Firms
september 24, 2023

Dat WATT The Health een hub wordt waar gezondheid centraal staat, dat is al langer geweten. Deze locatie in de Kliniekstraat wordt een community die (tech)bedrijven uit de zorg verbindt. Kennisdeling is iets waar wij alvast sterk in geloven. Daarom nodigden we op 11 september 2023 de Voka Health community uit in onze kantoren van WATT The Firms om er te brainstormen over wat beter kan in de zorg.

Minder administratie, meer tijd voor zorg

“Welke regel zou je willen doorbreken of veranderen om patiënten en zorgmedewerkers een betere zorgverlening te laten ervaren en waarom?” Een zeer interessante vraagstelling waarrond in onze kantoren druk werd gedebatteerd. Het draait allemaal om meer tijd en meer werkplezier. Het is het doel van het programma [Ont]Regel de Zorg waarmee in de zorg de (administratieve) regeldruk aangepakt moet worden. In overleg gaan we de oorzaken van regeldruk te lijf. Voka wil zorgverleners en betrokken partijen helpen om hier ook in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. In Nederland wordt alvast het goede voorbeeld gegeven, daar maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werk van het sterk verminderen van administratieve regeldruk in de zorg via (Ont)Regel de Zorg.

Foto’s: Voka HC

Voka Health Community

Health Community is het netwerk van Voka voor de witte economie. De organisatie groepeert maar liefst +600 kenniscentra, patiëntengroepen, zorgorganisaties en (zorg)ondernemingen over gans Vlaanderen en Brussel.

Binnen de community slaan profit- en non-profitorganisaties de handen in elkaar om de vernieuwing in de gezondheidszorg in Vlaanderen te realiseren.