Clouds of care
Nieuwe thuis voor Clouds of care
november 14, 2023
De Gentse onderneming Clouds of care focust zich op CNS-zorg (Central Nervous System) en lanceerde al met succes hun producten Epilog en Somnilog. In WATT The Health vinden zij binnenkort een nieuwe uitvalsbasis van waaruit ze een verschil willen maken in de gezondheidszorg. Wij heten hen van harte welkom!
Clouds of care

Heldere data voor betere analyses en onderbouwde inzichten

Met plezier stellen we onze nieuwe telg van WATT The Health voor. Clouds of care is een veelbelovende onderneming die zich toespitst op een efficiëntere data-analyse van onderzoeksresultaten van één van de belangrijkste functies in ons lichaam: ons centraal zenuwstelsel. Denk daarbij aan aandoeningen zoals epilepsie, de ziekte van Parkinson, dementie of slaap- en waakstoornissen.

Epilog en Somnilog, twee succesverhalen

Zoals in de intro reeds vermeld lanceerde Clouds of care al 2 eigen producten: Epilog en Somnilog.

EEG staat voor elektro-encefalogrameen. In mensentaal: dat is een onderzoek waarbij de hersenactiviteit elektrisch wordt gemeten. Epilog van Clouds of care biedt geavanceerde EEG-analyse als ondersteuning van EEG-monitoring en EEG-interpretatie bij epilepsie, slaap- en andere neurologische aandoeningen. Zo draagt Clouds of care bij aan de optimalisatie van de zorg voor onze hersenen door de resultaten uit onderzoeken beter analyseerbaar te maken.

Hun andere product, Somnilog, ligt in dezelfde lijn. Somnilog verzamelt ‘s nachts kennis om mensen met slaapproblemen een betere slaapkwaliteit geven. De nauwkeurige AI-analyse die via Somnilog wordt gegenereerd laat slaapexperts toe om meer tijd en dus een kwalitatievere zorg te bieden aan hun patiënten.

Velen onder ons krijgen van dichtbij of veraf te maken met neurologische aandoeningen. Duidelijke inzichten en vernieuwende onderzoeksmethodes zijn doorslaggevend in de zoektocht naar betere behandelmethoden en daar helpt Clouds of care bij. In het bedrijvencentrum van WATT The Health zetten zij binnenkort hun missie verder, samen met andere bedrijven uit de health-, sport- en medtech sector!