OnTracx
OnTracx lanceringsevent in WATT The Firms
maart 29, 2024

Bereid je voor op een revolutie in je hardloopervaring! Op dinsdag 23 april 2024 wordt in onze eventruimte van WATT The Firms OnTracx gelanceerd, een spin-off van de Universiteit Gent die zich richt op het volgen en beheren van de belasting van je lichaam tijdens het hardlopen.

Technologie voor een gezonde hardloopstijl

Een wereld waarin elke hardloper blessurevrij kan blijven sporten, dat is het doel die tot de ontwikkeling van deze technologie heeft geleid. OnTracx helpt om geleidelijk grenzen te verleggen zonder ze te overschrijden. Een revolutie in de hardloopwereld!

Via een lichtgewicht draagbare sensor die op het onderbeen wordt bevestigd wordt de belasting op het lichaam nauwkeurig gemeten, bij elke stap. Sporters kunnen via een mobiele app opvolgen in welke mate hun lichaam wordt belast en krijgen tips voor hun volgende run. Ook zorgprofessionals kunnen via het systeem meerdere sporters opvolgen.

ontracx
ontracx founders

Levenslang hardloopplezier

OnTracx is het geesteskind van Rud Derie, Senne Bonnaerens en Kristof De Mey.

 

Als CTO geeft Rud Derie leiding aan de ontwikkeling van de geavanceerde lastmeettechnologie. Bij OnTracx kan hij zijn liefde voor sport en technische expertise perfect combineren.

CEO Senne Bonnaerens is zelf een toegewijde trailrunner die maar al te goed vertrouwd is met de tegenslagen van blessures. Gewapend met een PhD in biomechanica gelooft hij heilig in het gebruik van een solide wetenschappelijke aanpak om hardlopers te helpen blessurevrij te blijven.

Business Developer Kristof De Mey tenslotte heeft een klinische achtergrond en heeft een PhD in fysiotherapie. Bovenal is hij erg gepassioneerd door sport, gezondheid en medische innovaties.

Officiële lancering in WATT The Firms

OnTracx is een mooi voorbeeld van hoe de combinatie van tech en health kan leiden tot een betere gezondheidszorg, namelijk door in te zetten op preventie. Op 23 april wordt hun product voorgesteld in onze eventruimte van WATT The Firms!

eventspace