proptech
Waarom wij investeren in proptech
november 23, 2023

Proptech staat voor Property Technology, vastgoedtechnologie dus. Wie impact wil maken moet vooruitgaan. Daarom investeert Revive volop in proptech en innovaties die onze projecten helpen ondersteunen. Meer nog, we maken er onze prioriteit van. Ook bij WATT The Health worden verschillende proptech toepassingen ingezet.

Het begrip “vastgoed” is heel ruim en de technologieën die worden gebruikt in de vastgoedsector zijn dat dus ook. Proptech is er om te helpen. Niet alleen tijdens het bouwproces, maar ook bij de verkoop of verhuur van vastgoed of om het leven van de bewoners te vergemakkelijken. Denk aan tools die de communicatie tussen (toekomstige) bewoners en de buurt versterken, een woonmodule die een vastgoedproject duidelijk in kaart brengt voor toekomstige kopers of huurders, automatiseringen, smart homes, innovaties die de ecologische voetafdruk verminderen en ga zo maar door.

Ghent Proptech Startup Weekend

Ghent Proptech startup weekend

Een van de manieren waarop wij innovatie bevorderen is via het Ghent Proptech startup weekend, een jaarlijks evenement dat doorgaat in onze kantoren van WATT The Firms.

Naast de tientallen bedrijven die er hun vernieuwende ideeën komen pitchen worden er experten en ondernemers uitgenodigd om hun kennis en ervaring te delen. Een jury reikt ten slotte een award uit aan het meest veelbelovende concept.

Innovatieve concepten laten doorstromen naar de bouwprojecten

Onze interne innovatieteams ontwikkelen concepten met als doel ze in te zetten in onze projecten.

Zo is er een technologie waarmee isolatiemateriaal wordt geproduceerd van lokaal geteelde hennep, er wordt geëxperimenteerd met het inzetten van datzelfde hennep om historisch vervuilde gronden ecologisch te saneren, er is een tool die zorgt voor transparante communicatie met de buurt tijdens de opbouw enzovoort. Al deze initiatieven steken we graag een hart onder de riem door ze in te zetten op onze diverse locaties.

🏆 Tweede prijs Belgian Proptech Trophy 2023

PropTech Lab is de Belgische community die innovaties in de bouw- en vastgoedsector aanmoedigt en de digitale transformatie van de sector faciliteert. Jaarlijks reiken zij tijdens de Belgian Proptech Trophy een award uit aan vernieuwende vastgoedprojecten, en wij zijn met WATT The Health in de prijzen gevallen! We sleepten de tweede plaats in de wacht in de categorie “Project of the year”.

Jeroen Coupé
Heb jij een vernieuwend idee dat past in onze projecten?

We zijn steeds op zoek naar bedrijven die bezig zijn met circulair bouwen, waterbeheer, energietransitie, home automation… Ken jij zo’n bedrijf? Neem contact op met onze impact manager Jeroen via jeroen@revive.be. We ondersteunen hen graag bij de uitwerking van hun concept!